De beste redenen om mee te doen met Dry January

Dry January - wijnvrij

Na de lekkere eet en drink dagen, Kerst, straks Oud en nieuw en de Corona prikkelen ben je wel toe aan een pauze van alcohol. Betreed Dry January, een tijd waarin veel mensen ervoor kiezen om de hele maand geen drank te drinken. 

Als je na het werk graag even bijkomt met een glaasje wijn, dan ben je niet de enige. Uit recent onderzoek blijkt zelfs dat Amerikaanse volwassenen tijdens de pandemie van het coronavirus 14% vaker alcohol dronken dan vóór de pandemie. Het is waarschijnlijk geen verrassing dat mensen zich tot alcohol wendden als ze met dergelijke onzekerheid te maken hadden. “Alcohol raakt de neurochemische paden in onze hersenen en maakt endorfines vrij waardoor we ons goed voelen”, zegt Michael Levy, Ph.D. , een psycholoog gevestigd in Florida. Een biertje of een cocktail kan tijdelijk een gevoel van gemak en comfort bieden, dus het is geen wonder dat zovelen van ons naar het drankje neigen om te ontspannen.

Waarom doen mensen aan Dry January?

Dry January spreekt iemand aan die misschien een patroon heeft opgemerkt dat ze een beetje meer drinken dan ze zouden moeten, vooral tijdens de vakantie. Voor vrouwen is een matige alcoholconsumptie ongeveer één glas per dag en niet meer dan zeven per week. Meer drinken kan leiden tot een hele reeks gezondheidsproblemen, dus een pauze van een maand kan de kickstart zijn waarnaar je op zoek bent in het nieuwe jaar.

Wanneer februari toeslaat, merk je misschien dat je niet zoveel alcohol nodig hebt als je dacht en dat je zelfs een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen kunt behalen. Je zult zien en je de vraag stellen waarom niet alcoholvrij het leven door.

De voordelen:

1. Je voelt je veel beter

Een glas wijn lijkt je misschien op te vrolijken en de zorgen van de dag weg te spoelen. Als het consumeren van alcohol echter na verloop van tijd een belangrijke overleviingsstrategie wordt, kan het onderliggende depressie of angst verbergen, zegt Ashley Jones, APRN-CNP , een gecertificeerde gezinsverpleegkundige aan het Wexner Medical Center van de Ohio State University . “Alcohol heeft de neiging deze symptomen te verergeren, dus je zult merken dat je humeur eigenlijk stabieler is als je geen alcohol gebruikt”, zegt ze. Hoewel Dry January een ziekte zoals depressie niet zal verhelpen, kan het wel helpen door alcoholvrije dranken te drinken.

2. Je slaapt beter

Na een nacht drinken is het gebruikelijk om snel in slaap te vallen – om een paar uur later weer wakker te worden. Onderzoek suggereert dat dit kan gebeuren omdat alcohol de verwerking van de chemische adenosine door ons lichaam verstoort. Zelfs als je lichaam je niet wakker maakt voor een feestje midden in de nacht, is de kans groot dat je ‘s ochtends suf opstaat. Dat komt omdat het drinken van matige of grote hoeveelheden alcohol de “herstellende” REM-slaap vermindert, volgens een recensie in het tijdschrift Alcoholism Clinical & Experimental Research . Als je een maand niet drinkt, kan je beter slapen en krijg je meer energie voor andere activiteiten.

3. Je huid ziet er beter uit

Alcohol is een bekend diureticum, wat betekent dat je meer moet bij plassen dan wanneer je alleen water drinkt. Als gevolg hiervan is het voor het lichaam moeilijker om zichzelf te hydrateren, wat kan leiden tot een droge, doffe huid. Alcohol heeft ook de potentie om hormonen te verhogen , zoals oestrogeen en cortisol. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat de gifstoffen in alcohol het verouderingsproces van je huid versnelt.

4. Je krijgt een sterker immuunsysteem

Binge drinken (meer dan vier drankjes per keer voor vrouwen) kan de immuunrespons van uw lichaam onderdrukken. Een onderzoek uit 2015 wees uit dat wanneer gezonde mensen (die normaal gesproken een laag of matig alcoholgehalte consumeren) een periode van binge drinken hadden, hun immuniteit aanvankelijk toenam. Twee tot vijf uur later namen de niveaus van ziektebestrijdende immuuncellen echter af. Onderzoekers weten niet of dit betekent dat je meer kans hebt om ziek te worden, maar het is zeker niet goed als je immuunsysteem een pauze neemt.

5. Je zult je ‘s ochtends beter voelen

Zelfs als je niet wakker wordt met een hevige kater na het drinken, word je waarschijnlijk niet op je best wakker. Al die slechte slaap en uitdroging zijn een domper op het energieniveau.

6. Je zult wat kilo’s afvallen

Afhankelijk van hoeveel je eerder dronk (evenals je startgewicht), is het mogelijk dat je een paar kilo per week kunt verliezen, zegt Knoblock-Hahn. Drankjes met drank voegen niet alleen calorieën toe, die calorieën zijn vloeibare calorieën, waarvan uit onderzoek blijkt dat ze je niet vullen zoals voedselcalorieën dat doen. Vaak, wanneer mensen stoppen met drinken of minderen, vervangen ze die calorieën niet. Misschien merk je dat alleen deze ene verandering je helpt om af te vallen. Je kan ook minder junkfood consumeren dan je normaal zou doen als je onder invloed bent.

Om je gemakkelijk door bovenstaande stappen heen te loodsen. Zonder dat je teveel moet inleveren van de smaken van jouw favoriete drankje. Hebben wij van Wijnvrij de beste en lekkerste dranken en plaatsen deze op onze webshop. Ben je opzoek naar een drankje die we nog niet hebben in onze webshop laat het ons weten via de contacten formulier. We helpen je graag verder. 

#AlcoholvrijeLimoncello #Alcoholvrijedrank #AlcoholvrijeAperitief #Pallini #Alcoholvrij #LimoncelloSpritz #nonalcoholic #sober #babyshower #lekker #wijnvrij #zomer #geenalcohol #geenwijn #slijterijvrij #slijterij #alcoholvrijeslijterij #health #lifestyle #healthy #healthylifestyle #wijnvrijweekend #drydecember #Cocktails #DryJanuary #AlcoholvrijeLimoncello #Alcoholvrijedrank #AlcoholvrijeAperitief #Zwanger 

Winkelwagen